Fusion Team t.o.v. andere cloudaanbieders

Fusion Team

Wil je weten wat de verschillen zijn tussen Fusion Team en de andere aanbieders van Cloudoplossingen, dan heb ik hier het antwoord voor je. Ik vergelijk Fusion Team met andere cloudopslag (o.a. Dropbox, Box, Onedrive en met GrabCAD Hier beschrijf ik de 4 voordelen van Fusion Team en hoe dit de ontwerpteams kan helpen hun doelstellingen beter en sneller te bereiken.

 

 

Verschil 1 Fusion Team begrijpt ontwerpdata

In tegenstelling tot andere Cloudoplossingen, begrijpt Fusion Team ontwerpdata. Meer dan 100 bestandsformaten kunnen worden bekeken, behandeld en gedeeld met BIM 360 Team, inclusief complexe 2D en 3D ontwerpen.

Gebruikers kunnen ieder component van een ontwerp onderzoeken, of een samenstelling bekijken met een Exploded View.
Je kunt alle eigenschappen en informatie van een onderdeel of een samenstelling direct bekijken vanuit je web browser. Ondertussen hebben ontwerpers en engineers de controle over de gebruikerstoegang op hun ontwerpen en hoeven de bestanden nooit meer met een e-mail te versturen of ongerust te maken over grootte van bestanden of snelheid van versturen. Daarnaast hoeven ze nooit meer bestanden naar andere Cloud omgevingen te uploaden. Het zit allemaal in Fusion Team.

Verschil 2 Live beoordelen

Met live beoordelingen kunnen teams samen ontwerpen beoordelen, zelfs al zijn ze niet op dezelfde plek, omdat het model virtueel gedeeld wordt met de webbrowser. Deze mogelijkheid gaat verder dan het delen van het scherm, omdat alle partijen het model zelfstandig, real-time en naar eigen wens kunnen bekijken/draaien/zoomen.

Live beoordelen geeft teams de mogelijkheid om ontwerpen te reviewen, beslissingen maken, efficiënt en snel overeenstemming bereiken in real time.

Verschil 3 Begrip van metadata en workflows

Fusion Team werkt met CAD informatie op een manier dat geen ander product kan bieden. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk door samenstellingen gaan, onderdelen onderzoeken en afmetingen contoleren.

Fusion Team begrijpt alle metadata van ontwerpbestanden zoals Inventor en AutoCAD en toont deze gegevens in de ingebouwde viewer.

Verschil 4 Zoeken door project en ontwerpbestanden

Met Fusion Team kunnen gebruikers zoeken en filteren. Dit kan door hele projecten, specifieke modellen of complexe samenstellingen of activiteiten heen. In tegenstelling tot andere Cloud gebaseerde platforms, kun je met BIM 360 Team diep zoeken binnen modellen en in ontwerpbestanden. Je kunt zoeken op Layer gegevens, materiaal types en andere ingebedde informatie.

Projectleden hoeven niet meer te zoeken in e-mails en spreadsheets of zoeken door verschillende versies van bestanden en hebben dus minder zoektijd nodig om hun gegevens te vinden.

Vergelijkingsmatrix

Hier een mooie vergelijkingsmatrix voor de verschillen met andere Cloudoplossingen

 

By | 2017-09-19T13:27:36+00:00 januari 11th, 2017|Cloud oplossingen, Werktuigbouw|0 Comments