Fusion Team: De voordelen

Fusion Team

Hier beschrijf ik de 4 voordelen van BIM 360 Team en hoe dit de ontwerpteams kan helpen hun doelstellingen beter en sneller te bereiken.

 

 

Voordeel 1: Gecentraliseerde projectinformatie

Fusion Team biedt een online werkomgeving voor alle project team leden. Het is een centrale projectoplossing die zorgt dat verspreide teams altijd goed georganiseerd met elkaar verbonden zijn. Gebruikers kunnen zoeken, filteren en projectinformatie terugvinden verspreid over complexe samenstellingen, archieven en project feeds.

Het is mogelijk om snel toegang te hebben tot de laatste versie van ontwerpen en andere project kritieke projectbestanden. Je kunt makkelijk en real-time met elkaar communiceren, samenwerken en alle feedback in de gaten houden van alle belanghebbenden. Hiermee wordt miscommunicatie en verwarring voorkomen en het project blijft op schema!

Fusion Team heeft versiecontrole en houdt de geschiedenis bij. Dit waarborgt dat iedere ontwerper toegang heeft tot de laatste informatie. Versie beheer maakt het mogelijk verschillende ontwerpvoorstellen te volgen en te managen. Ontwerpers kunnen een ontwerpwijziging uitproberen en klant-feedback verzamelen en dan makkelijk terug gaan naar een eerdere versie als dat nodig is. Hiermee maak je moeiteloos ontwerpvoorstellen, inclusief de goedkeuring van klanten.

Voordeel 2 Uitgebreide toegang tot ontwerpen voor alle teamleden

Iedereen die toegang heeft, dus niet alleen de CAD gebruiker, kan met Fusion Team alle bestanden bekijken. De technologie van Fusion Team geeft gedetailleerde visualisaties zowel voor 2D als 3D modellen. Er zijn meer dan 100 bestandsformaten die met Fusion Team bekeken kunnen worden in de browser. Dit kan op ieder apparaat, vast of mobiel. Met BIM 360 team is het niet nodig om software te downloaden, plugins te installeren of een CAD specialist te zijn om de bestanden te bekijken.

Toeleveranciers en belanghebbenden kunnen door modellen kijken, inzoomen, doorsneden maken, componenten en details isoleren en in hoge resolutie bekijken. Ze kunnen ook bestanden zoals documenten, presentaties en spreadsheets bekijken en aanpassen binnen Fusion Team. Deze oplossing ondersteunt meer dan 100 bestandsformaten, inclusief meer dan 65 ontwerpformaten van Autodesk en andere producten zoals Solidworks, CATIA en Pro-E.

Voordeel 3. Versnel het beslissingsproces

Met Fusion Team kun je real-time efficiënt samenwerken met alle belanghebbenden. Teamleden kunnen makkelijk bestanden delen en feedback geven of vragen met tools voor opmerkingen en commentaar. Met Fusion Team kunnen gebruikers een specifieke View vastzetten, of het nou een doorsnede, een klein detail, component of samenstelling is, en voorzien van commentaar of opmerkingen. Alle belanghebbenden hebben direct toegang tot die informatie via een vaste computer of mobiel apparaat als telefoon of tablet.

De mogelijkheden in Fusion Team zorgen hiermee voor een beter geïnformeerd team en een beter en sneller beslissingstraject. Dit kan leiden tot een sneller handelen van toeleveranciers, klanten of ontwerp partners.

Voordeel 4. Veilige opslag project gegevens

Met Fusion Team zijn al je gegevens veilig opgeslagen en kunnen veilig worden gedeeld en bekeken in de Cloud. Met geavanceerde beveiliging en toegangsmogelijkheden kunnen gebruikers bepalen wie een bestand kan bekijken of downloaden.

Fusion Team beveiligt alle project en ontwerpgegevens volgens de laatste industriestandaards en certificeringen.
In de beveiliging en controls zit onder andere
– gebruiker inlogpogingen
– Uitnodigingen
– Data encryptie
– Wachtwoordbeveiligingen
– geautomatiseerde monitoring
– rapportage van de status van de Cloud
– 24/7 incident management en response .

 

By | 2017-09-15T10:25:17+00:00 januari 11th, 2017|Cloud oplossingen, Werktuigbouw|0 Comments